Nuffnang Ads

Monday, 19 August 2013

Myvi Empire Motorsport Club

Myvi Empire adalah sebuah kelab permotoran dimana ahlinya menggunakan kereta Perodua Myvi dan pada awalnya dikenali sebagai Myvi Empire Club, asalnya ditubuhkan pada tahun 2009,pada awalnya hanya terdapat 22 ahli seluruh Malaysia. Bagaimanapun pada harini ini Myvi Empire telah berkembang serata Malaysia mahupun di Semenanjung atau di Sabah dan Sarawak.

Teradapat beberapa kawasan pembahagian yang diwakali oleh ahli Myvi Empire antara Central,Southern,Northern,Eastern,Sabah dan Sarawak

Kini Myvi Empire dikenali sebagai Myvi Empire Motorsport Club dan telah didaftarkan dibawah Pesuruhjaya Sukan Malaysia dibawah kelolaan Kementeria Belia dan Sukan Malaysia dengan no pendaftaran badan sukan No: PJS 5128/2012. Tertubuhnya kelab ini dalah untuk mengabungkan semua pemilik Perodua Myvi dibawah satu nama.

Anatara objektif dan fungsi kelab yang termaktud didalam perlembagaan :

Untuk merancang dan menjalankan aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan sukan permotoran dikalangan ahli-ahli
Untuk mempromosi,menggalak dan membangungkan sukan permotoran di peringkat kelab
Untuk memilih atlet bagi mewakili kelab dalam mana-mana pertandingan sukan permotoran
Bertindak merapatkan hubungan silaturahim sesama ahli walau dimana jua
mewujudkan dan memberi kesedaran ke atas kepentingan peraturan undungan-undang sukan permotoran dikalangan ahli
mengadli kursus dan latihan dikalangan ahli

Bagi mereka yang ingin menjadi sebahagian dari "Family Myvi Empire" anda perlulah mengisi borang,dan borang boleh dihantar kepada setiap HOR ( Head of Regions ) untuk diserahkan kepada Pesuruhjaya Sukan.Tunggu apa lagi mari sertai "Family" Kami.
1 FAMILY..1 SUARA..1 HATI.