Nuffnang Ads

Monday, 6 August 2012

Persiapan RAYA......

Assalam semua....

ok, aku nk cite cikit aktiviti aku sepanjang mggu lepas...

SABTU : seperti biasa, amik wife aku di KLANG n bersiap2 utk berbuka puasa... Pada sebelah mlm xbrape nk ada aktiviti.. byk melepak n wat calculation utk raya nie...

AHAD : Sesi pagi - melepak je kat umah... upacara mencuci baju.. hahaha.... kemudian kiteorg pergi ke umah kakak ipar aku... saje je melepak2 kat umah die... kasi ilang stress ckit.. hahaha...

Sesi Petang - IFTAR with my fren kat showru food court kelana jaya.. boleh la... walaupun aku xphm sbnrnye ap yg sedap kat situ... hehehe...

Sesi Malam - ok, selepas IFTAR, aku, wife aku n mmb aku Zarrief bergerak ke JLN TAR... pergi sane sbb igt nk window shopping je... terigt lak mmb baik aku ad pesan suh g kedai ANIZ... katenye ad baju murah kat situ.. so aku pn pergi la kat kedai 2... kedai 2 di tingkat 2... so kene naik tangga la... adoi... pnat2...

mule2 tgk mcm xde yg berkenan.. sbb kain die lbh kurang mcm baju raya tahun lepas aku yg aku beli kat Gene Martino... so nk dijadikan cerita... aku pergi ke tingkat 3 pulak... katenye kat situ ad promotion Buy ONE FREE ONE... hahaha.. so ap lg... melihat pada contoh baju kat patung, aku dah xberkenan... tp ku gagahkan juga pergi tgk...
sekali...... mutu kain die tidak mengecewakan aku...
dpt la aku 2helai baju melayu tahun nie.. hahaha... harga pn agak reasonable la... 2 pasang rm98... so thn depan leh la dtg lg kat sini... hahaha....

gmbr baju lupe lak aku nk tangkap.. biarlah rahsia.. klu aku letak kat sini, xsyok la..
nk tau, tggu raya nnt yerr... hehehe...

so time balik 2 aku hantar kawan aku balik ke MMU Cyberjaya n kiteorg pn balik la rumah... pnat2... tp berbaloi la kot sbb dpt 2 helai baju.. hehehe.. thanx syg....

ISNIN : harini 6/8/2012... tarikh yg aku tidak akan lupa sampai bile2.... tarikh keramat... tarikh dimana kakak kesygan aku telah kembali ke rahmatullah untuk bertemu dengan penciptaNya... tepat jam 3 pagi aku akan terjage.. sama seperti tahun lepas.... dah 2 tahun arwah tgglkan kami sekeluarga... tp rasa mcm baru je... sayu hati aku... tp yg pergi takkan kembali... aku redha Ya Allah... kuatkanlah iman hambamu ini....


dah2.. aku xlarat nk tulis dah.. dah xtau nk tulis pe dah...
byk merepek je dlm nie... nnt la klu aku rajin aku uploadkan gmbr2 ckit...
kosong sgt aku tgk blog aku nie...

cau cin cau kit road.......